MATERIAL

LOHA’s material choices for the building envelope of solid, perforated, and ribbed white metal panels project the vibrancy embedded within the project’s form, programming, and functions.

  • Corrugated Metal for Balcony Privacy
  • Fluted Metal with White Linen Finish
  • Flush Panels
CONCEPT

Award-winning Los Angeles creative architecture and design company, LOHA is committed to producing work of exceptional rigor and projects that express the highest aesthetic, environmental, and social ideals. Located on historic Kings Road, this 4-story, 30-unitt condominium building in West Hollywood responds to the scale of the existing city fabric by generously carving away large portions of its massing in order to provide a scale appropriate to the lively, pedestrian character found in this neighborhood.

Integral to the design, large amenity spaces are located at multiple levels and are positioned on the two prominent facades, breaking down the overall project massing while adding a variety of indoor/outdoor communal spaces throughout the project. Each with varying degrees of privacy, these focal points are linked by a series of enlarged, natural light-filled circulation corridors, encouraging both informal interaction and a sense of community between the buildings residents and the surrounding neighborhood.
CONCEPT

Award-winning Los Angeles creative architecture and design company, LOHA is committed to producing work of exceptional rigor and projects that express the highest aesthetic, environmental, and social ideals. Located on historic Kings Road, this 4-story, 30-unitt condominium building in West Hollywood responds to the scale of the existing city fabric by generously carving away large portions of its massing in order to provide a scale appropriate to the lively, pedestrian character found in this neighborhood.

Integral to the design, large amenity spaces are located at multiple levels and are positioned on the two prominent facades, breaking down the overall project massing while adding a variety of indoor/outdoor communal spaces throughout the project. Each with varying degrees of privacy, these focal points are linked by a series of enlarged, natural light-filled circulation corridors, encouraging both informal interaction and a sense of community between the buildings residents and the surrounding neighborhood.
THE DECK

A secondary, interconnected common open space is located on the third and fourth floors. This active double height space is comprised of a gym, a communal roof deck, outdoor yoga space, seating areas, and plantings. Located on the north side of the building, this amenity brings additional light into the common corridors and creates open views for residents, while breaking down the volume of the long elevation, which will be visible from Santa Monica Blvd.

NATURAL LIGHT FILLED DESIGN

Natural Light plays a formative role in the overall project design. The common entry courtyard is an Open Air Atrium, allowing natural light and ventilation into the Project. Additional deep carved voids at the Third and Fourth Floor Common Open Space and along the circulation core are positioned to naturally spread daylight to most portions of the Building.

RESIDENCE